26 listopada 2013

Na chłodne dni. Piwo z imbirem i miodem.



Alternatywa dla tych którym znudziło się grzane wino.
Nie ma to jak zimne piwo.. powiedzą niektórzy.
To jest ciepłe - ba, nawet gorące i jest idealne dla tych, którzy potrzebują szybkiej "rozgrzewki" i którym trochę znudził się już tradycyjny winny grzaniec z cynamonem i goździkami.

Składniki (na dwie małe porcje):
- piwo (0,5 l),
- miód (od 1 do 2 łyżek w zależności od upodobań i smaku),
- starty imbir (ok. 1 łyżeczki).

Piwo zagrzewamy w rondelku. Dodajemy miód i starty imbir. Przecedzamy (ważne!) przez małe sitko nalewając do wysokiej szklanki (lub kufla) najlepiej z uchwytem. Pijemy bardzo ciepłe małymi łyczkami lub mniej ciepłe jednym haustem ;)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz